Leuk dat je onze site hebt gevonden. Hier kun je verslagen, foto's, huiswerk, tips & trucs en andere informatie over de Start to Runtrainingen in Leeuwarden vinden.

maandag 21 oktober 2019

Afsluitende 3 kilometer 19 oktober 2019


Nu al de "afsluitende" 3 kilometer van de najaars Start to run clinic? Time flies.
 
Om 9.30 uur was het nog wat frisjes maar gelukkig was het droog. Betere omstandigheden dan bij de huiswerktraining van woensdag! Donald en Roelof waren  al vroeg aanwezig om het parcours uit te zetten en de beachvlaggen van Loopgroep Leeuwarden te plaatsen. 

Traditiegetrouw liep ook Loopgroep Kollum mee met de afsluitende 3 kilometer in de Groene Ster. Dit jaar waren ze ook weer aanwezig met wel 15 lopers. Trainer Jelle was uiteraard present. Na een kort praatje van Roelof begonnen we om 9.40 uur met de warming-up. Daarna een 'zenuwplasje' en richting start bij de cafetaria.

Iedereen liep prima en wat erg knap is, volgens ons is er bijna niet gewandeld! Uiteraard is de een wat sneller dan de ander, maar zoals we inmiddels van elkaar weten is dat van geen enkel belang. Lekker lopen en genieten staat echt voorop! Niet iedereen had 7 weken geleden verwacht na de clinic 3 kilometer achter elkaar te kunnen hardlopen. Voor velen was het een PR (Personal Record). Geweldig!

Hoe nu verder:
-jullie kunnen, zoals aangegeven, de komende 4 weken als huiswerkgroep door blijven trainen bij Loopgroep Leeuwarden. Dit kan op op de woensdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur. Jullie kennen inmiddels de trainers van de Loopgroep die bij de 'huiswerkavonden' een groep trainen: Yldau en Eddie. Zij richten de trainingen zo in dat jullie prima in deze groep kunnen instromen na de 4 weken training bij Donald of Roelof.

Ook op dinsdagavond of op donderdagavond (beide van 19.00-20.30 uur) zijn er trainingen voor nog wat onervaren (beginnende) lopers. Op dinsdag ligt het accent op techniek en het trainen van kortere afstanden op iets hogere snelheid. De donderdag is vergelijkbaar met wat wij de laatste trainingen op zaterdag en bij de huiswerktraining hebben gedaan. Keuze genoeg bij Loopgroep Leeuwarden! Je kan eerst 3 proeftrainingen doen en dan besluiten of je eventueel lid wilt worden. Kosten: 75 euro per jaar. dan ben je tevens lid van de KNAU en verzekerd;
-op zaterdag om 9.30 uur kun je je aansluiten bij de lopers die we altijd bij de andere hokjes in De Groene Ster zagen staan. Maar eerst trainen we nog 4 weken samen door als Start to Run-groep;
-er zijn andere mogelijkheden zoals Loopgroep De Friesche Doorlopers en Atletiekvereniging Lionitas;
-onderling afspreken om met elkaar te gaan lopen kan natuurlijk ook..... en
-af en toe een meditatief moment en alleen lopen kan ook verrijkend zijn.

Onderstaand een schema voor de zaterdagen dat je zou kunnen volgen de komende weken als je niet ons kan trainen:

·         Zaterdag 26 oktober : 11 - 16 - 5 - 5 minuten
·         Zaterdag  2 november : 12 - 17 - 5 - 5 minuten
·         Zaterdag 9 november: 12 - 20 - 6 - 4 minuten
·         Zaterdag 16 november: 10 - 25 - 8 minuten

Na ieder blok 2 minuten rust (actief wandelen).

Mocht je door de week of op zaterdag een keer niet kunnen trainen en je gaat zelf een blokje om, dan kan afstandmeten je daarbij misschien helpen. Via deze site kun je gemakkelijk zien hoeveel kilometer je hebt gelopen of een route  bepalen van het aantal kilometers dat je graag zou willen lopen. Niet iedereen heeft een horloge die dit kan weergeven of loopt met een smartphone.

Op afstandmeten.nl kan je heel eenvoudig routes maken. Door in te zoomen op de omgeving waarin je wil lopen en markeringen te zetten, kan je links bovenin zien hoeveel (kilo)meter het is. Je kan je routes ook opslaan, zodat je ze later nog eens terug kan zien.

Wij hopen dat jullie plezier hebben gekregen in de mooie loopsport, wat hebben geleerd qua loophouding- en techniek en ook (nog beter) begrijpen hoe heerlijk je je voelt als je fijn met anderen buiten mag spelen.

Blijf lopen!
Donald en Roelof

Geen opmerkingen: