Leuk dat je onze site hebt gevonden. Hier kun je verslagen, foto's, huiswerk, tips & trucs en andere informatie over de Start to Runtrainingen in Leeuwarden vinden.

zondag 6 oktober 2019

Training 5 oktober 2019


  De ochtend startte een beetje kil maar desondanks was het 
Weer een mooie grote groep Start to Runners stond mooi op tijd klaar voor alweer de 5e training. Eddie Tuinier, trainer Start to Run en bij Loopgroep Leeuwarden sloot aan (is lang geblesseerd geweest). Lopers die na deze clinic door willen gaan met de trainingen zullen Eddie (en Yldau die bij de 2e training aanwezig was) als trainer meemaken.

Vandaag is enige improvisatie vereist want bij de hokjes is het een drukte van belang vanwege de opbouw voor de survival die morgen plaatsvindt in De Groene Ster.

Roelof doet het inlopen waarbij direct in de richting van Aquazoo wordt vertrokken. Vandaag geen afgebakend rondje maar een grote ronde langs de camping en via 'het molentje' weer terug.


De stabiliteitsoefeningen en het goed opwarmen van de spieren wordt vervolgens gedaan. Er zijn meerdere vormen om alle spiergroepen van onderen tot boven te activeren. Leuk om het enthousiasme bij iedereen te zien.

Op de parkeerplaats bij de camping vervolgens de loopscholing door Donald. Veel herhaling maar ook aandacht voor de voetafwikkeling, pasfrequentie en paslengte. Belangrijk is dat de voetafwikkeling plaatsvindt onder de romp. 

Theorie:
·      Voetplaatsing en afwikkeling. Het is belangrijk om een goede en ontspannen voetafwikkeling te hebben tijdens het lopen. Gespannen voetafwikkeling zorgt voor spanning op de onderbeenspieren en dus meer kans op blessures. Een testje om dit goed te voelen: Til een been op met de knie naar de borst. Voel met beide handen de spieren van het onderbeen. Trek de voet op laat vervolgens weer hangen. Op deze manier voel je duidelijk het verschil tussen spanning en ontspanning. Tevens is het belangrijk dat de voetplaatsing onder je lichaam/lichaamszwaartepunt is. Bij een voetplaatsing voor je lichaam heb je (door de grotere klappen op je gewrichten en spieren) meer kan op blessures.

·      Voeding en drinken. Het is voor, tijdens of na het lopen belangrijk om goed te eten en voldoende te drinken. In het tabblad voeding en drinken (zie menubalk) staat één en ander hierover beschreven. Lees dit goed door.


Het hoofdprogramma: 3x8 minuten lopen in D (duurloop)1. Deze keer dus geen rondjes lopen, maar voor het eerst een mooie ronde om het meer van de Groene Ster.

Na de coolingdown was er natuurlijk weer tijd voor koffie en koek.

Woensdagavond, is er weer de mogelijkheid om mee te lopen met de huiswerktrainingen. Vertrek om 19.00 uur vanuit Sporthal het Kalverdijkje.



Tot woensdag en/of zaterdag!

Geen opmerkingen: