Leuk dat je onze site hebt gevonden. Hier kun je verslagen, foto's, huiswerk, tips & trucs en andere informatie over de Start to Runtrainingen in Leeuwarden vinden.

maandag 20 april 2015

Afsluitende 3 kilometer, 18 april 2015

Eindelijk heerlijk weer! Hoewel we niet echt mogen klagen over de weersomstandigheden bij de trainingen werden we deze zaterdag eindelijk verwend door een stralende zon en vrij weinig wind. Ideale omstandigheden voor de afsluiting van Start to Run dit voorjaar.

Voor de 'examenkandidaten' arriveerden had Eddie het parcours van 3,20 km al gemarkeerd met paaltjes en pijlen. Lydia, gelukkig weer fris en fruitig aanwezig en Roelof zorgden voor de extra We are Running vlaggen, de klok, markeringen bij de start etc. Onze Donald kwam deze keer iets later. Hij kwam lopend van huis en had een mooi lusje van 21 km gelopen. Klein traininkje als voorbereiding op de Marathon van Sneek.

Onze vrienden van Start to Run Kollum waren zoals gebruikelijk ook weer aanwezig bij de 'grande finale', deze keer gelukkig met een weer wat grotere groep dan vorig najaar. Als verrassing werd deze keer oranjekoek van de warme bakker (heerlijk!) meegenomen. Het gerucht gaat dat het cadeau van de vorige keer, een fles wijn, in 1 teug door Eddie is opgedronken met gevolgen waar ik verder niet over zal uitweiden.

Inlopen en uitgebreid (licht) rekken en strekken werd gedaan door de groepen van Kollum, van Lydia en Eddie en van Donald en Roelof. Vervolgens een aantal oefeningen voor tweetallen die voor de nodige hilariteit (en ontspanning) zorgden. 
Terug naar het startpunt bij de kiosk naast de hokjes. Vertrekken zat er nog niet in. Veel zenuwplasjes....maar dan toch eindelijk.....de start. Roelof fungeerde als voorloper en had in het begin moeite om snelle starters bij te benen. Lydia pendelde tussen de lopers in en Donald bleef bij de achterste lopers. 

Wat we al wisten werd bewaarheid: een prima lichting van Start to Run: iedereen liep de ruim 3 km moeiteloos uit. Alle lopers kwamen binnen 25 minuten over de eindstreep. Mooi ook dat er familie en bekenden van meerdere lopers bij de finish stonden om de helden met gejuich te kunnen inhalen. 

Iedereen natuurlijk proficiat met deze prestatie!  Maar zoals afgesproken gaan we allemaal (!) door tot begin juni wanneer de 5 kilometer van Loop Leeuwarden gaat plaatsvinden. De huiswerktrainingen vinden vanaf deze week plaats op woensdag om 19.00 uur vanuit Sporthal Het Kalverdijkje (ingang inlopen, balie van het zwembad links laten liggen en doorlopen richting achterste sporthal, je stuit dan vanzelf op de trainers van Loopgroep Leeuwarden). Iedere zaterdag blijven we op de gebruikelijke tijd in De Groene Ster trainen: 9.30 uur. 
De kans is aanwezig dat het de komende weken warmer gaat worden. Zorg ervoor dat je wat te drinken meeneemt (water of sportdrank). De aanschaf van een belt met plastic flesjes is het overwegen waard. Ook nogmaals het advies om je niet te warm te kleden. Doe meerdere laagjes aan zodat je kunt 'afpellen'.

Natuurlijk gaan we er vanuit dat iedereen blijft lopen, jullie zijn immers al zover. Er is na de afsluiting van het programma van We are Running de mogelijkheid om je aan te sluiten bij een loopgroep of atletiekvereniging  (bijvoorbeeld Loopgroep Leeuwarden of Lionitas).
Loopgroep Leeuwarden heeft een aantal groepen op dinsdag, woensdag en donderdagavond waar jullie eventueel kunnen instromen. Voor meer informatie kijk op www.loopgroepleeuwarden.nl

Gezamenlijk lopen heeft een aantal voordelen:
  • Samen lopen is veel gezelliger. Een uur trainen vliegt voorbij
  • Verhoogt de motivatie (je medelopers rekenen op je en de motivatie om te blijven lopen is groter)
  • Professionele begeleiding door gediplomeerde trainers voor persoonlijke adviezen
  • Gevoel van veiligheid (vooral in donkere wintermaanden)
  • Mooie looproutes ontdekken in eigen buurt
  • Kans op blessures verkleinen; train volgens verantwoorde trainingsschema's met techniekadviezen.
  • Sneller vooruitgang boeken
  • Weinig verplichtingen. Het is niet erg als een keer niet kunt trainen
  • Samen naar een loopevenement toe trainen
Maar alleen of met een eigen loopmaatje lopen is natuurlijk ook een optie. Voel je vrij om te doen wat je wilt doen maar wij hopen natuurlijk dat iedereen blijft hardlopen, ook na 7 juni als we allemaal juichend over de finish zijn gegaan na het lopen van de 5 kilometer bij Loop Leeuwarden.

Nogmaals gefeliciteerd allemaal en we zien jullie op woensdag en/of zaterdag!

Geen opmerkingen: