Leuk dat je onze site hebt gevonden. Hier kun je verslagen, foto's, huiswerk, tips & trucs en andere informatie over de Start to Runtrainingen in Leeuwarden vinden.

maandag 8 december 2014

6 december; Laatste STR training najaar 2014


6 december, de ochtend na sinterklaasavond. Hoewel het de laatste gezamenlijke groepstraining voor de 'Haakloop' is, verwachtten wij om die reden een kleiner aantal lopers. Maar nee, integendeel. Het enthousiasme van deze groep is groot. Heel inspirerend om voor STR Leeuwarden najaar 2014 de trainingen te mogen geven.

We zijn 13 weken onderweg (een kwartaal) en we zijn verrast door de enorme progressie die iedereen heeft geboekt. Begin september startten we met minutenloopjes van 1 en 2 minuten. Drie maanden later en 6 weken na de afsluitende loop van 3 km van het officiële STR-programma zijn we zo getraind dat we klaar zijn om  op verantwoorde wijze volgende week mee te doen aan hetzij de Adventure Run op Ameland of de Haakloop.
De afgelegde afstanden op de zaterdagochtenden zijn geleidelijk opgevoerd. Vorige week (wel inclusief wandelen, maar toch!) 11 kilometer met minutenblokjes van 18, 10 en 5 minuten.


Vandaag geeft, behalve onze looptrainster Lydia, het voltallige trainersgilde acte de présence. De training wordt verzorgd door Donald en Roelof. Eddie en Atte zijn er deze keer voor de support. Dit blijkt geen overbodige luxe. Anna Fardau, die net weer aanwezig was na knieklachten waarvoor ze bij de fysiotherapeut loopt, moest helaas voor het hoofdprogramma begon afhaken en werd door Atte terug gebracht naar Het Kalverdijkje. Erg jammer. Helaas hebben ook Margriet en Pieteke dusdanige pijnklachten dat trainen op dit moment niet mogelijk is. 

Na het rek- en strekprogramma , verzorgd door Donald, verlaten we De Blitsaerd en komen uit op de weg tussen Lekkum en Miedum.
We lopen vanuit een vast startpunt 2x 16 minuten. 8 minuten richting Miedum waarna nadat het bekende fluitje heeft geklonken direct wordt omgedraaid en wordt teruggelopen naar het startpunt. Na een pauze van een paar minuten 8 minuten richting Lekkum/Wynser Binnenpaed en ook nu omdraaien en terug naar de start.
De bedoeling was om na 16 minuten exact weer bij de start uit te komen. Dit lukte bij velen. Sommigen kwamen iets verder, anderen moesten een iets te voortvarende start bekopen. Veel werd geleerd over het eigen tempogevoel. Gemiddeld werd in de 32 minuten zeker 5 kilometer gelopen. Een prima training voor 14 (of 13) december! Start rustig en 'doe je eigen ding'.
Terug richting loophonk, 10 kilometer op de teller. Donald geeft nog een mooie uitleg over core-stability en met name het belang hiervan voor het lopen.
Daarna worden de trainers verrast met een prachtig cadeau voor de gegeven trainingen. Veel te gek (maar dat hebben we al vaak gezegd) maar vreselijk aardig. Bedankt!

Deze week wordt op de site/blog aangegeven hoe laat en waar we verzamelen voor de Haakloop. Houd het blog dus in de gaten!
Op 16 december organiseert Loopgroep Leeuwarden Team 168-Cruisinc een loop vanuit het Kalverdijkje. Start 18.30 uur. Jullie zijn van harte welkom. Voorafgaand aan de loop overhandigen we de opbrengst van de trainingen van de afgelopen zaterdagen.

Tot zondag!

Geen opmerkingen: