Leuk dat je onze site hebt gevonden. Hier kun je verslagen, foto's, huiswerk, tips & trucs en andere informatie over de Start to Runtrainingen in Leeuwarden vinden.

maandag 15 december 2014

Haak om Leeuwarden 14 december 2014

En dan is het zover. D-day, oftewel de Haak van Leeuwarden. Eenmalig de kans om over de nieuwe snelweg rond Leeuwarden te hardlopen. Een eerste "wedstrijd"/loopje en gelijk een bijzondere.
En 700 atleten aan de start. Ja, atleten want ook daar horen jullie nu ook bij. Want degene die als eerste over de finish komt, doet net zo z'n best als jullie!

Verzamelen om 9.45 uur voor het projectbureau en iedereen is keurig op tijd. Startnummers ophalen, nog even de zenuwen weg kletsen en dan naar buiten voor de gezamenlijke warming-up (met de groep van Rene - Irun) onder leiding van Atte. Het dunne laagje ijs is onderhand van de weg, maar het is toch wel fris en er staat een pittig windje. Roelof en Donald kregen in het projectbureau nog de vraag waarom wij in die condoom (wegwerp regencape) liepen terwijl het niet regende, maar dit is dus de reden. Tijdens de wedstrijd gaat je lichaamstemperatuur omhoog en wil je niet te warm aangekleed zijn. Een dun laagje extra wat je bij de start weg kan gooien is dan net voldoende om je voor de tijd warm te houden. Neem eventueel een oude trui/jas mee wat je na de tijd achter kan laten. Bij veel regen of kou is een vuilniszak met uitknipt hoofd en armen ook een oplossing. Daar zijn, omdat het niet ademt, nog wel eens tegenstrijdige ideeën over. Maar als je geen familie of vrienden in de buurt hebt die vanuit het startvak je warme kleding aankunnen pakken dan is het een oplossing. Liever even iets wat niet ademt dan onderkoeld en doorweekt van start gaan.

Terwijl Atte met de groep naar de achterzijde van de start liep, zijn Roelof en Donald juist vooruit gelopen om meer vooraan in het vak te staan. Hoe het jullie tijdens het lopen is vergaan is ons dus niet bekend, hiervan ontbreekt dus het verslag. Maar na de wedstrijd was aan de blije gezichten te zien dat het goed was gegaan. Een smile van oor tot oor en natuurlijk terecht. Want nog maar een paar maanden geleden liepen jullie voor het eerst enkele minuten en konden jullie je nog niet voorstellen dat 3 kilometer achter elkaar mogelijk zou zijn. Nu, waren en zelfs opmerkingen dat het helaas geen 6 kilometer bleek te zijn  maar 4,8 kilometer. Prachtig! Wat een vooruitgang.

Helaas zitten de vervolg Start to run trainingen (najaar 2014, volgend jaar gaan we weer door) er op. Maar wij hopen dat jullie blijven lopen. Volgend jaar zijn er nog zoveel wedstrijdjes van 5, 7.5 of 10 kilometer waar jullie ook weer prima aan mee kunnen doen. Via facebook zullen wij jullie af en toe op de hoogte houden van dit soort mogelijke wedstrijdjes. Wedstrijdjes geven motivatie om te trainen en jullie hebben nu gezien hoe leuk het is om hieraan mee te doen. Hardloopkleding kopen kan eventueel ook motiveren tijdens een loopdipje. Er is niks leukers dan af en toe jezelf trakteren voor een geleverde prestatie (nee, hoeven we niet te zeggen van ons sponsor).

Nog een tip om de startnummers op je kleding te plaatsen. Om gaatjes van de veiligheidsspelden in je kleding te voorkomen, zijn er magneetjes bij de hardloopspecialist te koop. Deze houden de startnummers ook bij harde wind op z'n plaats en je houdt de kleding netjes. Eventueel zijn er ook nog speciale banden voor om je middel waarop je het nummer kan vastzetten.

Aanstaande dinsdagavond organiseert het Roparun Team 168 een Sinterkerstrun. Deelname is gratis, maar een donatie zou leuk zijn. Afstanden 5 en 10 kilometer. De start is om 19.00 uur vanuit het Kalverdijkje. Vind je het leuk om hieraan mee te doen, loop dan rustig en zie het als herstelloop.
Het is een informeel loopje waar geen wedstrijd element aan vast zit. Aanmoedigen kan natuurlijk ook altijd.

Wij danken jullie nogmaals voor de leuke, sportieve en inspirerende maanden die we gezamenlijk hebben gehad. Mochten jullie op hardloopgebied vragen hebben, dan weten jullie ons te vinden.

Tot gauw






Geen opmerkingen: