Leuk dat je onze site hebt gevonden. Hier kun je verslagen, foto's, huiswerk, tips & trucs en andere informatie over de Start to Runtrainingen in Leeuwarden vinden.

maandag 21 april 2014

Afsluitende 3 kilometer

En dan zijn we ineens alweer 7 weken verder. Dus,....D-Day. De dag dat velen voor het eerst 3 kilometer achter elkaar hardlopen. Aan het weer kan het niet liggen, een stralende dag.

Om 8.45 uur is Eddie al druk bezig om de paaltjes met de pijlen t.b.v. de route in de grond te slaan. Het zal weer de welbekende 8 worden. Rond 9.30 uur is iedereen aanwezig net als Start to Run Kollum. Onderhand een traditie dat deze groep de afsluitende training in het recreatiegebied de Groene ster doet.
En, dat is alleen maar leuk en gezellig.

Na de warming up is het dan zover. Er wordt nog gevraagd waar Elvis is, die vorig jaar "you never walk alone" kwam zingen. Dit jaar zullen we het zonder moeten doen. De start, de klok wordt ingedrukt en daar gaan we. Donald als voorloper en Lydia als achterloper. Niet te snel beginnen, doseren met je krachten. Voor in de groep zit het tempo er behoorlijk op en als ik op mijn klokje kijk schommelen we zelfs tussen de 11 en 12 kilometer per uur. Erg knap. In de laatste meters zelfs nog een versnelling. De eerste loper komt in een tijd van iets meer dan 15 minuten binnen.

Maar bij iedereen ziet het er erg goed uit. Zelfs in de laatste meters. De aanwijzingen van het armen gebruiken, recht op lopen, enz. zijn goed opgepakt. Blije gezichten bij finish, want velen hadden nooit verwacht dat zij na 6 weken training 3 kilometer konden hardlopen. Dat is een enorme prestatie! Daar mag je trots op zijn.

En nu verder? Een groep heeft zich al opgegeven voor de Loop Leeuwarden clincs en gaat sowieso verder. Een aantal Start to Run lopers die dit niet hadden gedaan zijn dermate enthousiast geworden en gaan ook nog enkele weken door. Aanstaande zaterdagochtend is er dan ook weer gewoon training vanaf 9.30 uur in de Groene Ster (Ja, ook op Koningsdag wordt er training gegeven!!!).

Natuurlijk gaan we er vanuit dat iedereen blijft lopen, jullie zijn immers al zover. Er is een mogelijkheid om je aan te sluiten bij een loopgroep of atletiekvereniging  (bijv. Loopgroep Leeuwarden of Lionitas).
Loopgroep Leeuwarden heeft een aantal groepen op dinsdag, woensdag en donderdagavond waar jullie eventueel in door kunnen stromen. Voor meer informatie kijk op www.loopgroepleeuwarden.nl

Gezamenlijk lopen heeft een aantal voordelen:

  • Samen lopen is veel gezelliger. Een uur trainen vliegt voorbij
  • Verhoogt de motivatie (je medelopers rekenen op je en de motivatie om te blijven lopen is groter)
  • Professionele begeleiding door gediplomeerde trainers voor persoonlijke adviezen
  • Gevoel van veiligheid (vooral in donkere wintermaanden)
  • Mooie looproutes ontdekken in eigen buurt
  • Kans op blessures verkleinen; train volgens verantwoorde trainingsschema's met techniekadviezen.
  • Sneller vooruitgang boeken
  • Weinig verplichtingen. Het is niet erg als een keer niet kunt trainen
  • Samen naar een loopevenement toe trainen
Maar alleen of met een eigen loopmaatje lopen is natuurlijk ook een optie. It's up to you....

Wat je ook gaat doen; we wensen je heel veel succes en vooral veel loopplezier. We waren blij dat je er bij was!!

1 opmerking:

Unknown zei

bij sv friesland ben je ook van harte welkom