Leuk dat je onze site hebt gevonden. Hier kun je verslagen, foto's, huiswerk, tips & trucs en andere informatie over de Start to Runtrainingen in Leeuwarden vinden.

maandag 20 oktober 2014

Afsluitende 3 kilometer 18 oktober


 
Gezien de voorspelde warmte waren de trainers -zoals altijd ruimschoots op tijd om de training voor te bereiden- vrij luchtig gekleed. Dat bleek rond kwart voor negen echter een misrekening: een miezerig regentje en een frisse wind. Gelukkig was het om half tien droog en vijf graden warmer!

Voor de 'examenkandidaten' arriveerden had Eddie het parcours van 3,11 km al gemarkeerd met paaltjes en pijlen. Atte en Donald verzorgden intussen het aansluiten van de geluidsinstallatie (hetgeen helaas niet tot het gewenste resultaat leidde), de klok etc. Lydia zette tafels klaar, koffie enz. en Roelof had het snijden van de koeken als gebruikelijke hoofdtaak. Ongebruikelijk was de aanwezigheid van druiven, snoeptomaatjes en gevulde koeken. Als klap op de vuurpijl kwam de man van Anke (ik ben zijn naam even kwijt) met zijn grote slee aanrijden met gladiolen (indachtig de dood of de gladiolen neem ik aan) voor de trainers en flesjes water voor alle deelnemers. Top!

Onze vrienden van Start to Run Kollum waren zoals gebruikelijk ook weer aanwezig bij de 'grande finale', deze keer echter met een helaas wat kleine groep. Maar altijd fijn dat ze er bij zijn!

Voor de warming up onder de bezielende leiding van Atte begon, werd er voor de jarige Lydia gezongen. Heel fijn, ze staat graag in het middelpunt. Ook was er nog een welgemeend applaus voor onze fysiotherapeut Martijn van Spectrum. Super dat hij er alle ochtenden bij was.

Inlopen en uitgebreid (licht) rekken en strekken. Vervolgens een aantal oefeningen voor tweetallen die voor de nodige hilariteit zorgden. Zie de foto's rechts op de site!
Terug naar het startpunt bij de kiosk naast de hokjes. Vertrekken zat er nog niet in. Veel zenuwplasjes....maar dan toch eindelijk.....de start. Donald fungeerde als voorloper en we kunnen wel stellen dat deze taak hem op het lijf is geschreven. Roelof pendelde tussen de lopers in en Lydia bleef bij de achterste lopers. Atte zagen we op meerdere plekken van het traject opdoemen. Zijn aanmoedigingen hielpen uitstekend. Eddie bewaakte de klok en ving alle aankomenden met luid gejuich op.

Wat we al wisten werd bewaarheid: een prima lichting van Start to Run: iedereen liep de ruim 3 km moeiteloos uit. Mooi ook dat er familie en bekenden van meerdere lopers bij de finish stonden.

Iedereen natuurlijk proficiat met deze prestatie!  Maar zoals afgesproken gaan we door tot half december wanneer de loop Haak van Leeuwarden gaat plaatsvinden. Nogmaals 7 trainingen, deze keer vanuit Sporthal Het Kalverdijkje. Iedere zaterdag op de gebruikelijke tijd:9.30 uur. Attentie: door de trainers is mogelijk wat verwarring ontstaan over de vertrekplaats, maar dat is dus iedere keer Het Kalverdijkje.
We hopen dat iedereen blijft komen! Kosten per keer 1 euro. De totale opbrengst gaat naar De Stichting Roparun die zich bezighoudt met de palliatieve zorg voor jonge en oudere kankerpatiënten. Hun motto: 'Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'. Loopgroep Leeuwarden zal volgend jaar net als dit jaar met een team (team 168) vertegenwoordigd zijn. De opbrengst gaat dus (via team 168) naar het goede doel. Nadere informatie kun je vinden op de sites www.roparun.nl en de site van Loopgroep Leeuwarden (www.loopgroepleeuwarden.nl).

Citaten van een aantal deelnemers aan de STR-clinic vind je ook de op deze site onder het tabblad Quotes en impressies van de lopers. Fijn voor ons om deze enthousiaste verhalen te lezen.

Naast de trainingen op zaterdag kan ook op woensdag om 19.00 vanuit Het Kalverdijkje worden getraind. Otto Bruinsma is de trainer van de beginnersgroep die doorstroomt vanuit Start to Run. Dit betekent niet dat je blijvend bij Otto hoeft te trainen. Afhankelijk van je loopambities kun je daarna doorstromen naar de beginnersgroepen op dinsdag en donderdag om 19.00 uur. Daarna kun je ook andere groepen proberen (midden, gevorderd of prestatie). Maar dat is nog toekomstmuziek.

Heel fijn dat jullie er allemaal waren, geniet van je prestatie (na) en blijf komen bij de trainingen. Tot zaterdag en/of tot woensdag!

Geen opmerkingen: