Leuk dat je onze site hebt gevonden. Hier kun je verslagen, foto's, huiswerk, tips & trucs en andere informatie over de Start to Runtrainingen in Leeuwarden vinden.

zondag 5 oktober 2014

Training 4 oktober

Nu zou je onderhand wel verwachten dat ik zou beginnen met regenachtige ochtend, koud en donkere luchten. Maar ook afgelopen zaterdag was het wederom prachtig weer. We gaan er nog eens aan gewend raken. Maar, ook als het straks wat minder weer wordt dan blijven we gewoon doorlopen.... toch?

Dit keer had Eddie geen bijzondere meldingen en vroeg aan de lopers of er nog vragen waren. Een terechte vraag; wat ná Start to Run?

Natuurlijk gaan we er vanuit dat iedereen blijft lopen, jullie zijn immers al zover. Er is een mogelijkheid om je aan te sluiten bij Loopgroep Leeuwarden (de thuisbasis van de trainers van Start to Run Leeuwarden). De loopgroep heeft meerdere groepen. Van basis- tot prestatiegroepen. Kijk eens op Loopgroep Leeuwarden voor meer informatie. Daarnaast is er de mogelijkheid om op zaterdagochtend te blijven lopen. Dit kan bij Mohammed of Willie. De groep Willie zal nog wat te snel zijn voor jullie. Daarnaast kan je natuurlijk ook terecht bij Lionitas, SV Friesland en de Friesche Doorlopers.

Gezamenlijk lopen heeft een aantal voordelen:

  • Samen lopen is veel gezelliger. Een uur trainen vliegt voorbij
  • Verhoogt de motivatie (je medelopers rekenen op je en de motivatie om te blijven lopen is groter)
  • Professionele begeleiding door gediplomeerde trainers met persoonlijke adviezen
  • Gevoel voor veiligheid (vooral in donkere wintermaanden)
  • Mooie looproutes ontdekken in je buurt
  • Kans op blessures verkleinen; train volgens verantwoorden trainigschema's met techniekadviezen
  • Sneller vooruitgang boeken
  • Weinig verplichtingen. Het is niet erg als je een keer niet kunt trainen
  • Samen naar een loopevenement toe trainen.
Maar alleen of met een eigen loopmaatje lopen is natuurlijk ook een optie. It's up to you....

Een andere vraag....de kousen van Eddie en Donald. Naast dat ze natuurlijk bijzonder mooi zijn is er ook nog een reden waarom ze deze dragen. Er is al één en ander over verteld, maar voor meer informatie kijk maar eens op deze site; Compressiekousen

Na de vragen splitsten we ons weer in de gebruikelijke (althans we moesten het dit keer zonder Roelof doen) twee groepen voor alweer de 5e training. Inlopen, rekken en strekken en het hoofdprogramma. En wat een vooruitgang wordt er geboekt. Prachtig om te zien en wekelijks weer stralende gezichten als er weer enkele minuten meer wordt gelopen. 

Na de coolingdown is er altijd de koffie, thee en de koek. 

Nog even een tip. In onze groep heb ik nog even verteld hoe je vrij gemakkelijk kan terug zien hoeveel kilometer je hebt gelopen of een route kan bepalen van het aantal kilometers wat je graag zou willen lopen. Niet iedereen heeft een horloge die dit kan weergeven of loopt met een telefoon. 
Op Afstandmeten.nl kan je heel makkelijk routes maken. Door in te zoomen op de omgeving waarin je wil lopen en markeringen te zetten, kan je links bovenin zien hoeveel (kilo)meter het is. Je kan je routes ook opslaan, zodat je ze later nog eens terug kan zien.  

Afgelopen woensdag hebben een aantal lopers al kennis gemaakt met We are running. Running Center organiseert ongeveer één keer per maand een Fun Run (3, 6 of 9 kilometer). Met de Fun Runs willen ze op bijzondere plekken, in een ontspannen sfeer, soms met lekkere muziek en altijd iedereen gratis iedereen de mogelijkheid bieden met hardlopen, techniek en conditie te verbeteren. Plezier staat daarbij absoluut voorop! Aan de rechterzijde van deze site kun je op het logo klikken voor meer informatie over de Fun Run. De volgende Fun Run is 12 november, zet deze datum in je alvast in je agenda.

Voor zover, wij wensen jullie weer veel plezier en succes met de komende trainingsweek en wij zien jullie woensdag of zaterdag!

Geen opmerkingen: