Leuk dat je onze site hebt gevonden. Hier kun je verslagen, foto's, huiswerk, tips & trucs en andere informatie over de Start to Runtrainingen in Leeuwarden vinden.

zondag 28 september 2014

Training 27 september

Een stralende ochtend, prachtig weer voor eind september. Wat worden we verwend tijdens deze najaarclinic van Start to Run.
De groep trainers was eindelijk weer compleet. Eddie en Lydia waren terug van een (volgens hen) welverdiende vakantie.De trainers lieten zich van hun sportieve kant zien want Donald kwam hardlopend vanuit de wijk Westeinde (na de training ging hij rennend weer huiswaarts) en ook Lydia kwam als training rennend naar de hokjes in De Groene Ster. 

Fysiotherapeut Martijn van het Spectrum (op deze foto hopelijk wel weer te herkennen) hield een praatje over blessures, blessurepreventie en met name ook over hoe een goede looptechniek helpt om blessures te voorkomen. Belangrijk is tevens om blessures niet te negeren en te denken dat je een blessure 'er wel uit kunt lopen'. De signalen die je lichaam je geven bedriegen je zelden of nooit. Zoals Atte vaak mooi aangeeft: luister naar het fluisteren van je lichaam. Mocht er toch een blessure ontstaan dan kun je uiteraard terecht bij Sportcentrum Spectrum voor een goed advies en goede therapie.

De groep splitste zich vervolgens zoals gebruikelijk in tweeen: de minder belastbare lopers vertrokken met Atte, Lydia en Roelof, de anderen gingen met Eddie en Donald mee.

Het programma voor de laatste groep: 4, 5 en 6 minuten op D1-tempo (rustig) en vervolgens 3 x 2 minuten op D2-tempo (iets hoger tempo). 

Het programma voor de minder belastbare lopers: 3, 4, 4 en 3 minuten op D1-tempo. 
Deze groep ging eerst inlopen onder leiding van Lydia richting Aquazoo. Atte verzorgde het uitgebreide rekken en strekken. Vervolgens het hoofdprogramma langs de camping, langs het grote meer, binnendoor langs de golfbaan (met een fotomomentje bij het molentje) en daarna terug naar 'de basis' waarna nog een extra lusje werd gelopen.
Het was een fijne training waarbij onderling veel werd gesproken en gelachen. Daarnaast was er veel aandacht voor de juiste looptechniek, loophouding etc.

Voor en na de training werd nog aangegeven dat er aanstaande woensdag in plaats van de huiswerktraining wordt aangesloten bij We are Running. Dit is een initiatief van Running Center Leeuwarden (de belangrijkste sponsor van Start to Run Leeuwarden). We verzamelen iets voor half zeven bij de muziekkoepel in De Prinsentuin. Van de trainers zijn in ieder geval Eddie, Lydia en Roelof aanwezig.
Wij hopen op een grote opkomst. Het is de vierde keer dat dit evenement plaatsvindt. Het is voor lopers en trainers tot nu een feestje geweest om mee te mogen maken.

Hopelijk tot woensdag en anders.....zien we jullie zaterdag!

Geen opmerkingen: