Leuk dat je onze site hebt gevonden. Hier kun je verslagen, foto's, huiswerk, tips & trucs en andere informatie over de Start to Runtrainingen in Leeuwarden vinden.

woensdag 15 oktober 2014

Training 11 oktober




Iedere week hetzelfde weerpraatje....ongelooflijk maar ook bij deze zesde training hadden we weer fantastisch weer. Om half tien is het nu weliswaar wat frisser maar aan het eind van de training om elf uur veel verhitte hoofden. De foto's (klik maar aan rechts op deze site) spreken wat dat betreft boekdelen.

De vaste kern van circa 20 lopers was weer present. Trainer Donald ontbrak vanwege een reisje Parijs. Hij was natuurlijk liever voor de training gebleven maar kon zijn gezin niet overtuigen. Jammer!

Velen meldden zich bij onze fysiotherapeut Martijn met verschillende klachten. Voor niemand een reden om niet mee te trainen, maar wel werd duidelijk dat een aantal lopers wat rustiger moet trainen. Wij zeggen dit ook vaak: sla maar eens een training over als je dit wordt geadviseerd/train wat rustiger als dat stemmetje in je hoofd je aangeeft dat je over je eigen grenzen heen dreigt te gaan.

De groep splitste zich in tweeën. Lydia en Eddie gingen met 8 lopers op pad, Atte en Roelof met 12. De eerste groep deed, zoals bekend, het iets zwaardere programma. Zij liepen in het hoofdprogramma 5, 10 en 12 minuten. Heel pittig, maar het verliep geheel naar wens. Wat een progressie!

De 'Atte-groep' liet zich niet onbetuigd en trainde iets zwaarder dan in het officiële programma was aangegeven. Het werd een piramide van 4-5-6-5-4 minuten met telkens slechts 1 minuut actief herstel (stevig wandelen). Heel pittig, maar het ging prima. Daarna werd doorgetraind op een wat rustiger tempo in combinatie met diverse oefeningen. Atte legde uit dat dit rustige tempo belangrijk is. Je leert rustig lopen waarbij lopers van hetzelfde niveau 'vanzelf' groepjes gaan vormen. Mooi om te zien. Zo moet het volgende week bij de 3 km testloop ook gaan. Zoek lekker je eigen ritme, geniet en sluit aan bij lopers waar je prettig mee samen kunt lopen. Het kan natuurlijk gebeuren dat je in eigen ritme alleen komt te lopen: ook geen probleem.

Fijn om te zien dat iedereen geniet en er veel wordt gelachen.

Na de training werden de shirtjes (dames blauw en heren geel) uitgedeeld.

Komende zaterdag de afsluiting met de testloop. Vrienden en bekenden zijn uiteraard welkom om jullie aan te moedigen. Er wordt een marathonklok geregeld zodat je kunt zien hoe lang je over de 3 km hebt gedaan. Maar....maak er geen wedstrijd van. Geniet van het lopen. We kunnen dit niet vaak genoeg benadrukken.

Wat gebeurt er na volgende week:

We gaan door! De trainingen worden vervolgd tot half december. We bereiden ons voor voor de 5 km van hetzij de Adventure Run op Ameland of de Loop Haak van Leeuwarden.
Nadere informatie volgt volgende week.
Ook wordt er dan uitleg gegeven over instroom in Loopgroep Leeuwarden etc etc.

Een hele fijne week, wees welkom bij de huiswerktraining komende woensdag en in ieder geval: tot zaterdag!

Geen opmerkingen: