Leuk dat je onze site hebt gevonden. Hier kun je verslagen, foto's, huiswerk, tips & trucs en andere informatie over de Start to Runtrainingen in Leeuwarden vinden.

woensdag 21 oktober 2015

Afsluitende 3 kilometer op 17 oktober 2015


De afsluitende 3 km.....tenminste afsluitend voor wat betreft Start to Run maar zoals bekend gaan we door!


Een beetje druilerig weer maar de dagen hiervoor had het flink geregend en nu was het vrijwel droog. Eddie was al vroeg aanwezig om het parcours uit te zetten. Dat was wel even schrikken. Op bepaalde onverharde stukken was het het drassig/modderig en vrij glad.

Klokslag halftien hield Eddie het openingspraatje. Hij stelde Jelle van Loopgroep Kollum voor die de tijdklok ter beschikking stelde. Eerst schrok iedereen toen hij werd geintroduceerd als beoordelaar van de KNAU. Om 9,40 uur begonnen we met de warming-up. De aanwezige toeschouwers moesten nog een halfuurtje wachten voor het spektakel begon. Daarna een 'zenuwplasje' en richting start bij de cafetaria.

Iedereen liep prima en wat erg knap is, is dat er niet is gewandeld! Uiteraard is de een wat sneller dan de andere, maar zoals we inmiddels van elkaar weten is niet van geen enkel belang. Lekker lopen en genieten staat echt voorop! We blijven aandacht vragen voor de techniek, ook de komende weken want hier is nog wel vooruitgang te boeken.

Na afloop bleven we uiteraard weer koffiedrinken en was er een traktatie van de de volgende dag jarige Lydia. Monique nam het initiatief voor het vormen van een whatsapp-groep. Goed gedaan!

We kregen afgelopen zaterdag de vraag wat het programma is, als je een keer niet kan komen trainen. Voorheen ontvingen jullie via Start to Run (Atletiek Unie) een mail met het schema. Onderstaand een schema van de trainingen die je op zaterdag kunt aanhouden (mocht je niet mee kunnen trainen):

o    Zaterdag 24 oktober: 12 - 12 - 8 minuten

o    Zaterdag 31 oktober: 10 - 15 - 6 - 4 minuten

o    Zaterdag 7 november: 11 - 16 - 5 - 5 minuten

o    Zaterdag 14 november: 12 - 17 - 5 - 5 minuten

o    Zaterdag 21 november: 12 - 20 - 6 - 4 minuten

o    Zaterdag 28 november: 10 - 25 - 8 minuten

  • Na ieder blok 2 minuten rust (actief wandelen).

Mocht je op woensdag (huiswerk door Eddie, hij bepaalt hiervoor het trainingsprogramma) of zaterdag een keer niet kunnen trainen en je gaat zelf een blokje om, dan kan afstandmeten je daarbij misschien helpen. Via deze site kun je gemakkelijk terug zien hoeveel kilometer je hebt gelopen of een route kan bepalen van het aantal kilometers wat je graag zou willen lopen. Niet iedereen heeft een horloge die dit kan weergeven of loopt met een smartphone.

Op Afstandmeten.nl kan je heel makkelijk routes maken. Door in te zoomen op de omgeving waarin je wil lopen en markeringen te zetten, kan je links bovenin zien hoeveel (kilo)meter het is. Je kan je routes ook opslaan, zodat je ze later nog eens terug kan zien.

 

Nogmaals gefeliciteerd met jullie prestatie en tot spoedig ziens.

 

Geen opmerkingen: