Leuk dat je onze site hebt gevonden. Hier kun je verslagen, foto's, huiswerk, tips & trucs en andere informatie over de Start to Runtrainingen in Leeuwarden vinden.

zondag 22 oktober 2017

Training 21 oktober 2017

Een kille zaterdagochtend. Het begon nog droog maar na een minuut of 20 begon het al stevig te regenen. Gelukkig waren we toen al aardig op temperatuur en hoorden we niemand klagen over het (bepaald niet aangename) weer.

Rutger, onze fysio, was de gehele training aanwezig en kon meerdere lopers van advies voorzien. Helaas was de groep aanzienlijk kleiner dan de voorgaande weken (blessures, ziekte en vakantie). 

Na het inlopen en de stabiliteits-en beweeglijkheidsoefeningen, herhaalden we de looptechniek die we de afgelopen 5 weken hebben geoefend.
  • Goed rechtop lopen (kruin omhoog)
  • Hoofd niet in de nek of te ver naar voren
  • Schouders ontspannen
  • Armen ontspannen en meebewegen met de beenbeweging
  • Hoog in het bekken door goed uit te strekken
  • Gebruik maken van de zwaartekracht door iets voorover te hellen vanuit de enkels
We oefenden nog de integrale loopbeweging middels de tripling, overgang naar lichte skipping, iets hoger en overgang naar de loopbeweging (paslengte en pasfrequentie!).

Het hoofdprogramma van 5-10-12 minuten ging langs de camping, het meer en via de golfbaan, de bult weer terug naar 'de hokjes'. Al met al ruim 5 km!


Let op! Aanstaande woensdag is de laatste huiswerktraining op woensdag. Daarna kun je aansluiten (zelfde plaats, dag en tijd) bij de groep van Eddie en Yldau.

Mocht je lopen dermate leuk vinden dat je doorgaat (en daar gaan we natuurlijk vanuit), dan is er de mogelijkheid om je aan te sluiten bij Loopgroep Leeuwarden. Dit is de thuisbasis van de Start to Runtrainers. De loopgroep heeft meerdere groepen. Deze variĆ«ren van basis- tot aan prestatiegroepen. Kijk voor meer informatie eens op de site van Loopgroep Leeuwarden (klik op de link of op het logo). 
Het is altijd mogelijk om een aantal keer vrijblijvend mee te lopen. Daarnaast kun je ook op zaterdagochtend blijven lopen bij Mohammed of Willie (de grote groep rechts van de startplaats van Start to Run). 

Gezamenlijk lopen heeft een aantal voordelen:

-          Samen lopen is veel gezelliger. Een uur trainen vliegt voorbij.
-          Verhoogt de motivatie (de motivatie om te blijven lopen is groter).
-          Professionele begeleiding door gediplomeerde trainers met persoonlijke adviezen.
-          Gevoel voor veiligheid (vooral in donkere wintermaanden).
-          Mooie looproutes ontdekken in je buurt.
-          Kans op blessures verkleinen; train volgens verantwoorde trainingschema’s met techniek adviezen.
-          Sneller vooruitgang boeken.
-          Weinig verplichtingen. Het is niet erg als je een keer niet kunt trainen.
-          Eventueel samen naar een loopevenement trainen


Volgende week is het dan zover. De 3 kilometer, waar we nu 6 weken voor getraind hebben. Het gaat iedereen lukken en we maken er een feestje van! Als je het leuk vindt, neem je familie of vrienden mee om je aan te moedigen.

Geen opmerkingen: