Leuk dat je onze site hebt gevonden. Hier kun je verslagen, foto's, huiswerk, tips & trucs en andere informatie over de Start to Runtrainingen in Leeuwarden vinden.

zondag 30 september 2018

Training 29 september 2018

Alweer de derde training. En wederom prachtig weer. We treffen het enorm.

Om 9.30 uur stonden weer zo'n 20 lopers klaar bij de Kiosk. Dit maal een beetje aparte training. Jan Hooghiemstra (een van de trainers van Loopgroep Leeuwarden) werd een dag door een filmploeg gevolgd. Het betreft een programma waar mensen met verscheidende hobby's is de spotlight staan. Na de warming up van Donald, wordt de groep overgenomen door Jan. Hij neemt het rekken en strekken voor zijn rekening. De filmploeg legt alles vast. Hierna is Jan met onze groep klaar en vertrekt samen met de filmploeg naar een andere locatie voor een van zijn andere hobby's (Duiven).

Tijdens de loopscholing door Donald, wordt nogmaals de kniehef (kippig) en trippling geoefend. Waarna deze worden gecombineerd. Vanuit trippling over op de kniehef. Waarbij het belangrijk is om zo kort mogelijk grondcontact te hebben. Bij veel grondcontact verdwijnt er veel energie in de grond en kost het veel meer moeite om weer omhoog te komen (of af te zetten). Blijf denken dan de arminzet en rechtop lopen!

De kern bestaat uit minutenloopjes: 2, 4 en 5 minuten op gezellig kletstempo en daarna 3 maal 2 minuten op "ik kan nog praten maar iets minder veel-tempo". We noemen dit wel D(Duurloop) 1 en D2 tempo. Iedere keer is er een actieve herstelpauze van 2 minuten.

Tegen elven, na een korte cooling-down, waren we na dit vrij intensieve programma terug voor koffie/thee en koek. Er is weer lekker en fanatiek getraind en er worden letterlijk en figuurlijk behoorlijke stappen vooruit gemaakt. Voor ons trainers fijn om te zien!

Wij zijn blij dat de huiswerktraining op woensdag goed wordt bezocht. Wekelijk zijn er zo'n 15 lopers aanwezig. Ook komende woensdag is iedereen natuurlijk weer welkom in sporthal "Het Kalverdijkje"(ingang zwembad, langs de kassa doorlopen naar achteren). Roelof zal dan aanwezig zijn. Kun je onverhoopt niet komen doe dan het huiswerkprogramma zoals op de site staat voor jezelf. Wij willen nog benadrukken dat het afwerken van het minutenprogramma op zaterdag alleen niet volstaat. Begin altijd met een rustige warming-up, de rek- en strekoefeningen die je hebt geleerd (voer ze rustig en technisch goed uit!) en doe dan pas het hoofdprogramma/de kern. Vergeet ook de cooling down niet.

Geen opmerkingen: