Leuk dat je onze site hebt gevonden. Hier kun je verslagen, foto's, huiswerk, tips & trucs en andere informatie over de Start to Runtrainingen in Leeuwarden vinden.

maandag 28 maart 2016

Start to run training 26 maart 2016

De ochtend begon koud en winderig, maar al snel kwam de zon er door en was het prachtig loopweer. Weer een mooie grote groep Start to Runners stonden mooi op tijd klaar voor alweer de 4e training.

Eddie hield zijn toespraak kort. Het belangrijkste was het vervolg van Start to Run. Na de afsluitende 3 kilometer gaan wij als trainers al jaren door met trainingen naar de 5 kilometer. De redenen; een mooie nieuwe doelstelling (de 5 kilometer) en een eventuele betere aansluiting bij een loopgroep of atletiek vereniging. Aangezien er zo’n 12 lopers de naam op de lijst hebben geschreven, gaan we zeker door met de vervolg trainingen. Degene die afgelopen zaterdag niet aanwezig waren, hebben nog alle tijd om hiervoor in te schrijven. Er zijn geen extra kosten verbonden aan deze extra trainingen.

Ondanks de vele lopers besloten toch om in één groep te vertrekken. Roelof deed het inlopen en rekken/strekken, Donald de loopscholing en Eddie het hoofdprogramma.

Deze week twee onderwerpen;

·      Voeding en drinken. Tijdens het rekken en strekken haalde Roelof dit kort aan. Het is voor, tijdens of na het lopen belangrijk om goed te eten en voldoende te drinken. In het tabblad voeding en drinken (zie menubalk) staat één en ander hierover beschreven. Lees dit goed door.

·      Voetplaatsing en afwikkeling. Hoofdonderdeel tijdens de loopscholing. Het is belangrijk om een goede en ontspannen voetafwikkeling te hebben tijdens het lopen. Gespannen voetafwikkeling zorgt voor spanning op de onderbeenspieren en dus meer kans op blessures. Een testje om dit goed te voelen: Til een been op met de knie naar de borst. Voel met beide handen de spieren van het onderbeen. Trek de voet op laat vervolgens weer hangen. Op deze manier voel je duidelijk het verschil tussen spanning en ontspanning. Tevens is het belangrijk dat de voetplaatsing naast je lichaam is. bij een voetplaatsing voor je lichaam heb je (door de grotere klappen op je gewrichten en spieren) meer kan op blessures.

Het hoofdprogramma; 2 minuten, 4 minuten en 5 minuten lopen in D (duurloop)1 en vervolgens nog 3 x 2 minuten in D2. Deze keer geen rondjes lopen, maar voor het eerst een mooie ronde om het meer van de Groene Ster.


Na de Coolingdown was er natuurlijk weer tijd voor koffie en koek.

Woensdagavond, is er weer de mogelijkheid om mee te lopen met de huiswerktrainingen. Vertrek om 19.00 uur vanuit Sporthal het Kalverdijkje.


Tot woensdag en/of zaterdag!

Geen opmerkingen: