Leuk dat je onze site hebt gevonden. Hier kun je verslagen, foto's, huiswerk, tips & trucs en andere informatie over de Start to Runtrainingen in Leeuwarden vinden.

maandag 31 oktober 2016

Afsluitende 3 kilometer 29 oktober 2016

Alweer de "afsluitende" 3 kilometer van de voorjaars Start to run clinic. Time flies.

Om 9.30 uur was het nog wat frisjes maar wel windstil waardoor het al snel aangenaam aanvoelde. En gelukkig was het droog. Eddie was al vroeg aanwezig om het parcours uit te zetten. De echtgenote van Eddie hielp Donald en Roelof met opstellen van de koffiecorner, het ophangen van de spandoeken en het koeksnijden. Dit laatste was achteraf niet nodig geweest want onze Hema-dames hadden 2 heerlijke vlaaien meegenomen.

Traditie getrouw loopt ook Start to Run Kollum mee met de afsluitende 3 kilometer in de Groene Ster. Dit jaar waren ze ook weer aanwezig met zo'n 5 lopers. Klokslag half tien hield Eddie het openingspraatje. Om 9.40 uur begonnen we met de warming-up. Daarna een 'zenuwplasje' en richting start bij de cafetaria.

Iedereen liep prima en wat erg knap is, volgens ons is er niet gewandeld! Uiteraard is de een wat sneller dan de andere, maar zoals we inmiddels van elkaar weten is niet van geen enkel belang. Lekker lopen en genieten staat echt voorop! Niet iedereen had 7 weken geleden verwacht na de clinic 3 kilometer achter elkaar te kunnen hardlopen. Voor velen was het een PR (Personal Record). Geweldig!

Na afloop bleven we uiteraard weer koffiedrinken en werd er genoten van de vlaaien.

Maar zoals eerder besproken gaan we na deze afsluitende 3 kilometer door met de clinics. Hieraan zijn geen kosten verbonden! Wij vinden het erg leuk om iedereen te helpen naar de volgende stap; de 5 kilometer. Iedere week zal één van de Start to Runtrainers aanwezig zijn. Zelfde tijd en zelfde plaats.....maar geen koffie en thee.
Wij trainen door tot half december. Daarna kun je, zoals aangegeven, komen trainen bij Loopgroep Leeuwarden.
Wij gaven ook aan dat je na half december kan aansluiten bij de clinics op zondagochtend voor de 8 km van de Midwintermarathon in Apeldoorn. Een aanrader! Je moet je dan wel komende donderdag  opgeven in het Kalverdijkje. Vraag even aan Eddie. Wil je mee met de busreis, dan moet je je hier separaat (er hangt een tweede lijst) voor opgeven. En....je moet je zelf opgeven voor het evenement via de site van de Midwintermarathon.

We kregen afgelopen zaterdag wel de vraag wat het programma is, als je een keer niet kan komen trainen. Voorheen ontvingen jullie van Start to Run (Atletiek Unie) een mail met het schema. Onderstaand een schema van de trainingen die op zaterdag kunt aanhouden (mocht je de komende zaterdagen niet mee kunnen trainen). 

·         Zaterdag 5 november : 11 - 16 - 5 - 5 minuten
·         Zaterdag 12 november : 12 - 17 - 5 - 5 minuten
·         Zaterdag 19 november: 12 - 20 - 6 - 4 minuten
·         Zaterdag 26 november: 10 - 25 - 8 minuten

Vervolg daarna komt nog op de site.

Na ieder blok 2 minuten rust (actief wandelen).
Mocht je op donderdag (nu bij de basisgroep van Eddie, hij bepaalt hiervoor het trainingsprogramma) of
zaterdag een keer niet kunnen trainen en je gaat zelf een blokje om, dan kan afstandmeten je daarbij misschien helpen. Via deze site kun je gemakkelijk terug zien hoeveel kilometer je hebt gelopen of een route kan bepalen van het aantal kilometers wat je graag zou willen lopen. Niet iedereen heeft een horloge die dit kan weergeven of loopt met een smartphone.


Op Afstandmeten.nl kan je heel makkelijk routes maken. Door in te zoomen op de omgeving waarin je wil lopen en markeringen te zetten, kan je links bovenin zien hoeveel (kilo)meter het is. Je kan je routes ook opslaan, zodat je ze later nog eens terug kan zien.


Geen opmerkingen: