Leuk dat je onze site hebt gevonden. Hier kun je verslagen, foto's, huiswerk, tips & trucs en andere informatie over de Start to Runtrainingen in Leeuwarden vinden.

maandag 24 oktober 2016

Training 22 oktober 2016

Dat we het deze najaarclinics treffen met het weer, was afgelopen zaterdag wel weer duidelijk. Bladstil en tijdens de training werden de jasjes al snel rond de middel gebonden.
En dat ver in oktober.

Voor we begonnen met de training vroeg Eddie of er in de groep animo was om na de afsluitende 3 kilometer (volgende week zaterdag) door te gaan naar de 5 kilometer.
Hierbij gingen alle vingers omhoog en we gaan dus verder. Same place, same time. Echter, zal er dan geen koffie en koek meer zijn na de training. Er zijn geen extra kosten aanverbonden.
De laatste training zal op zaterdag 10 december 2016 zijn. Een tip: Op zaterdag 17 december is er op Ameland een 5 km “wedstrijd”. Altijd erg leuk, gezellig en een mooi doel. Inschrijven kan via www.adventurerun.nl .
Op zondag 5 februari gaat een bus vol lopers van Loopgroep Leeuwarden naar Apeldoorn.
Hier wordt op deze dag één van de mooiste “wedstrijden” van Nederland georganiseerd. Eén van de afstanden is de 8 kilometer. Hiervoor worden vanuit Loopgroep Leeuwarden clinics georganiseerd (ook voor deze 8 kilometer). Meer informatie in de hal tijdens de trainingen of op www.loopgroepleeuwarden.nl . Daarna is het nog een kleine stap naar de 10 kilometer in mei tijdens Loop Leeuwarden. Hoe mooi is deze opbouw.


Let op! Aanstaande woensdag is de laatste huiswerktraining op woensdag. Vanaf 3 november is er gelegenheid om op donderdag bij Eddie te trainen. Eveneens om 19.00 uur vertrek vanuit het Kalverdijkje. De training duurt dan 1.5 uur.

Mocht je lopen dermate leuk vinden dat je doorgaat (en daar gaan we natuurlijk vanuit), dan is er de mogelijkheid om je aan te sluiten bij Loopgroep Leeuwarden. Dit is de thuisbasis van de Start to Runtrainers. De loopgroep heeft meerdere groepen. Deze variëren van basis- tot aan prestatiegroepen. Kijk voor meer informatie eens op de site van Loopgroep Leeuwarden (klik op de link).  Het is altijd mogelijk om een aantal keer vrijblijvend mee te lopen. Daarnaast kun je ook op zaterdagochtend blijven lopen bij Mohammed of Willie (de grote groep rechts van de startplaats van Start to Run).

Gezamenlijk lopen heeft een aantal voordelen:

-          Samen lopen is veel gezelliger. Een uur trainen vliegt voorbij.
-          Verhoogt de motivatie (de motivatie om te blijven lopen is groter).
-          Professionele begeleiding door gediplomeerde trainers met persoonlijke adviezen.
-          Gevoel voor veiligheid (vooral in donkere wintermaanden).
-          Mooie looproutes ontdekken in je buurt.
-          Kans op blessures verkleinen; train volgens verantwoorde trainingschema’s met techniek adviezen.
-          Sneller vooruitgang boeken.
-          Weinig verplichtingen. Het is niet erg als je een keer niet kunt trainen.
-          Eventueel samen naar een loopevenement trainen

Na alle informatie was het tijd voor de training. Inlopen, loopscholing (met de nadruk op kort grondcontact) en het hoofdprogramma. Alweer 5, 10 en 12 minuten. Dit ging geweldig!!

Volgende week is het dan zover. De 3 kilometer, waar we nu 6 weken voor getraind hebben. Het gaat iedereen lukken en we maken er een feestje van! Als je het leuk vindt, neem je familie of vrienden mee om je aan te moedigen.



Geen opmerkingen: