Leuk dat je onze site hebt gevonden. Hier kun je verslagen, foto's, huiswerk, tips & trucs en andere informatie over de Start to Runtrainingen in Leeuwarden vinden.

maandag 3 oktober 2016

Training 1 oktober 2016

Alweer de derde training. Wederom prachtig weer. Keurig op tijd stonden alle lopers bij de klaar voor de training. Eddie was er dit keer, in verband met omstandigheden, niet bij. 


Wij zijn blij dat de huiswerktraining onder leiding van Eddie afgelopen woensdag goed is bezocht. Zeker 12 lopers waren aanwezig. Ook komende woensdag is iedereen natuurlijk weer welkom in Sporthal "Het Kalverdijkje" (ingang zwembad, langs de kassa doorlopen naar achteren). Kun je onverhoopt niet komen doe dan het huiswerkprogramma zoals op de site staat voor jezelf. We willen nog benadrukken dat het afwerken van het minutenprogramma niet volstaat. Begin altijd met een hele rustige warming-up, de rek- en strekoefeningen die je hebt geleerd (voer ze rustig en technisch goed uit!) en doe dan pas het hoofdprogramma/de kern. Vergeet ook de cooling down niet.


Donald nam de groep mee voor de warming up en het "rekken en strekken". Roelof nam dit keer de loopscholing voor zijn rekening. Het belangrijkste aandachtpunt bij deze training is het belang van het goed gebruiken van je armen.Zo wordt er aandacht besteed aan het belang van de armhouding- en beweging. zo worden er oefeningen in coördinatie met de loopbeweging uitgevoerd. Met name wordt ook uitgevoerd hoe het niet moet. Dit maakt je bewust van hoe belangrijk de armfunctie is. Zie verder onderstaand de theorie.


De theorie:Laat de ellebogen in een hoek van 90 graden blijven, ontspan en laat de armbeweging scharnieren vanuit de schouders. Ontspan de handen en buig de vingers losjes gebogen. Uitslag van de armen: vanaf de ' broekzak' tot iets schuin voor, zonder de middenlijn te kruisen. Bij de warming-up werd dit al geoefend waarbij de snelheid van de armbeweging afwisselend werd verhoogd en verlaagd. Veel gemaakte fouten zijn de trommelbeweging, de boksbeweging, armen laten hangen, armen voorlangs kruisen (veel gezien!!) en opgetrokken gespannen schouders met een kleine hoek in de armen.



De kern bestaat uit minutenloopjes: 2, 4 en 5 minuten op gezellig kletstempo, daarna 3 maal 2 minuten op 'ik kan nog praten maar iets minder veel-tempo'. We noemen dit wel D (duurloop) 1- en D2-tempo. Iedere keer is er een actieve herstelpauze van 2 minuten.  

Tegen elven, na een korte cooling-down, waren we na dit vrij intensieve programma terug voor de koffie/thee en koek. Er is lekker en fanatiek getraind. Voor ons trainers fijn om te zien.

Geen opmerkingen: